T�rkbirli�i Mutlaka Kurulmal� - T�rk Birli�i

T�rkbirli�i Mutlaka Kurulmal�

TÜRKB�RL��� MUTLAKA KURULMALI

K�rg�zistan Cumhurba�kan� Almazbek Atambayev’in Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Ana dilde yapt��� konu�mas�nda, Türk Cumhuriyetlerinin ya�amas�  için acilen birli�in kurulmas� gereklili�ini vurgulad�.

K�rg�zistan Cumhurba�kan� Almazbek Atambayev, “Ulu Türk ka�anl���n� kuramasak bile en az�ndan kuvvetli bir Türk birli�ini yapmaK zorunday�z.. Ancak bunun için sadece Türkiye'nin de�il, tüm Türk Cumhuriyetleri’nin güçlü ve diri �ekilde  ayakta durmas� laz�m.” dedi.

Atambayev, TBMM Genel Kurulu'na Türkiye Türkçesi ile hitap etti.Tarihi bulgular da; Bir kabristanda, birbirlerine s�rt�n� dayayarak dü�manlar�na ok atan iki Türk askerinin ta��n üzerine çizilmi� resimlerinin bulundu�unu ifade eden Atambayev, ''��te buna arkada�lar�n dayan��mas� denir. ��te bu anlay�� ile ulu Türk ka�anl��� kurulmu� ve uzun süre ayakta kalmay� ba�arm��t�r. Türk, Türk'e s�rt�n�  çevirmeye ba�lad���nda  o  zaman çökü� ba�lam�� ve birçok kurdu�umuz devlet y�k�lm��t�r. Türk ka�anl���n�n s�n�rlar�, Çin Seddi'nden Karadeniz'e ve oradan Adriyatik’e ,Afrikaya kadar uzan�yordu. Türkler Orta Asya'y� fethedi�lerinin ard�ndan orada kald�lar ve oralar�da korudular.” �eklinde konu�tu.

"Geçmi�e tabanca ile ate� edersen, gelecek sana top ile ate� eder" diyen Atambayev, geçmi�in önemle korunmas� gerekti�ini ifade etti. Tarihte �znik �ehrinin Ku�atmas� s�ras�nda asker olan K�rg�z Türlerinin Kalenin  kap�lar�n� hiç kimseye açmad���n� belirterek bu konuyla ilgili olarakta ilginç bir de tarihi bilgiyi payla�t�. Atambayev, Orhan Gazi'nin onbinlerce askeri �ehit dü�tü�ünü, ancak onun sadece K�rg�z askerleri için türbe in�a ettirdi�ini kaydetti.

"TÜRK�YE B�Z�M �Ç�N GÖKYÜZÜNDE PARLAYAN B�R YILDIZ"

Atambayev, dü�man ordular� 1919'da Anadolu'yu i�gal etti�inde de ba�ta K�rg�zistan Türkleri olmak üzere di�er Orta Asya halklar�n�n yard�m ettiklerini ve 10 milyon alt�n toplad�klar�n� bildirdi. Atambayev sözlerini �öyle sürdürdü: “Bu alt�n bugünün paras�yla milyarlarca dolar olurdu Ancak dostlu�u ve Karde�li�i,sevgiyi parayla ölçmek olmaz. Türkiye, K�rg�zista Türkleri için gökyüzünde uzakta parlayan bir y�ld�zd�r. Gökyüzü kapal� olsa bile bulutlar�n arkas�nda bir y�ld�z�n parlad���n� biliyoruz, bu y�ld�z karde�imiz,  Türkiye'dir.”

K�rg�zistan'� krediler ve maddi destek kar��l���nda diz üstü çökertmek isteyenler oldu�unu dile getiren Atambayev, "Ancak biz Türküz, eski Türküz, hiç bir zaman köle olmay�z. Her bir Türk için dik ba�l� ölmek, diz çöken kölelik ya�am�ndan daha iyidir." diyerek bu tür taleplere boyun e�meyeceklerini anlatt�. �ktidar�n gücünün sadece halklar�n güvenine ba�l� oldu�unu ifade eden Atambayev, e�er güven yoksa, ne tüfek ne tabanca ne top ne tankla iktidar�n kurtar�lamayaca��na dikkat çekti

B�ZE BAHAR DAHA ÖNCE GELD�….!.

"ARAP BAHARI 2010 N�SANINDA ÜLKEM�ZDE BA�LADI"

Atambayev, Türkiye'nin Türk halklar� için kutup y�ld�z� oldu�unu söyledi. Atambayev, 'Arap bahar�n�n' Rusya Ba�bakan� Vladimir Putin'in dedi�i gibi asl�nda 2010 y�l� nisan ay�nda ülkesinde ba�lad���n� belirterek, Rusya'n�n da K�rg�zistan'�n  önemli stratejik ortaklardan birisi oldu�unu belirtti. Köleli�in ölümden beter oldu�unu, Türkler için cehennem oldu�unu ifade eden Atambayev, K�rg�zistan’�n Türk halklar�n�n en eski ya�am bölgelerinden birisi oldu�unu belirtti. ''Türkiye bizim Anavatan�m�zd�r.” diyen Atambayev, “Ancak dostlar�m �unlar� bilmelidir ki;: Anadolu'ya gelmek üzere atalar�m�z�n yola ç�kt�klar� bir yer var, - oras�  Atavatan’d�r, Anayurt’tur, TÜRK�STAN’d�r K�rg�zistan'd�r.  Biz hiçbir zaman uzak diyarlara gidenleri unutmay�z ve çok hasret çekeriz." dedi.

Türkiye’nin K�rg�zistan'a bir çok  hususda yard�mc� oldu�unu bildiren Atambayev sözlerini �öyle sürdürdü: "Ulu Türk ka�anl���n� kuramasak bile en az�ndan Türk devletlerinin karde�li�ini peki�tirmeliyiz, kuvvetli bir Türk birli�ini yapmal�y�z. Ancak bunun için sadece Türkiye'nin de�il, di�er Türk Cumhuriyetlerinin de sa�lam ve ayakta durmas� laz�m. Ekonomik yönden geli�mi� ve güçlü devletler olmal�. Sadece bir Türk Cumhuriyeti, Türkiye olursa zor olur."

ALLAH YARDIMCIMIZ ve  KÖMEKÇ�M�Z OLSUN