Rusya'n�n Kronik Paranoyas� ve Par�alanma �htimali....!!!! - T�rk Birli�i

Rusya'n�n Kronik Paranoyas� ve Par�alanma �htimali....!!!!

RUSYA'NIN KRON�K PARANOYASI VE PARÇALANMA �HT�MAL�...!!!!

Rusya D��i�leri Bakan� Sergey Lavrov ve ABD D��i�leri Bakan� John Kerry ile �ngiltere'nin ba�kenti Londra'da bir araya gelmelerinin ard�ndan, görü�me ile alakal� iki ülke aras�ndaki kar��l�kl� çeli�kili aç�klamalar devam etmekte. Asl�nda Rusya’n�n içerisine itilmeye çal���ld��� durum onun gelece�ini tehlikeye atmakla birlikte, kom�u ülkeleri kendisine bir bir dü�man etmekten ba�ka bir �ey de�ildir. Bu durum SSCB’nin son dönemlerinde de ayn� �ekilde görülmü� olup, çökü�e yak�n zamanlar�nda i�gal etme paranoyas�n�n hortlamas�na neden olmu�tur. Bütün bu geli�meler e�i�inde kendi büyük co�rafyas�na bile hakim olmakta zorlanan Rusya Federasyonu sözde stratejik gerekçelerle milletleraras� hukuk kurallar�n� hiçe sayarak, Gürcistan’da, Azerbaycan ile Ermenistan aras�ndaki itilafta,libyada,Suriye’de ve �imdi de burnunun dibinde 50 milyonluk bir ülke olan Ukrayna’da uygulad��� politikalarla kin,nefret ve dü�manl�k kazanmaktan ba�ka bir �ey yapmamaktad�r..!!!! Asl�nda Federasyon olmas� hasebiyle Rusya kendi içerisindeki etnik ve yönetimsel olarak özerk konumda olan yakla��k nüfuslar� 50 milyonun üzerinde olan di�er milletlere de a��r� güvensizlik vermektedir ..!!!!  Bu durumun SSCB’nin çökü�ü esnas�nda da ayn� hal ruhiyesi ile görüldü�ü de bilinmektedir. Rusya sahip oldu�u enerji koridorlar� kozu ile ihraç etti�i bat� pazarlar�na �antaj ve tehditlerini stratejik gerekçeleriyle sürdürmeye devam etmektedir. Ama ortada olan bir gerçek var ki enerji koridorlar�n�n istikrars�zl��a itilmesi ve tedarik bölgelerinde olabilecek bir karma�an�n, Rusya’n�n elinde olan bu kozu tamamen yok edebilece�i gibi ard�nda telafisi mümkün olmayan ak�betleri de beraberinde getirmesi pek mümkün görünmektedir. Rusya �hraç etti�i  petrol ve do�algaz�n büyük k�sm�n� Kazakistan ve Türkmenistan’dan tedarik etmekte olup, buralarda emperyalist aktörler taraf�ndan devreye konmas� muhtemel kar���kl�klar�n ortaya ç�kar�lmas� durumunda zor durumda kalacak ve belkide giderek artabilecek iç istikrars�zl�klar� ile birlikte parçalanabilecektir..!!!! Hem bu i�gal paranoyas�na inand�r�lm�� bir Slav milleti hastal��� da potansiyel olarak uyanm��ken..!!! Rusya’da sözde �rkç�l�k ad�na di�er vatanda� olan göçmenlere kar�� tansiyonun yükselmesi bu politik geli�melerin ön plana ç�kmas�n�n tesadüf olmad��� göstermektedir..!!! Asl�nda son geli�meler, Rusya’n�n i�galci niyetlerini ön plana ç�karmas�ndan ziyade,i�galcili�e politik ve stratejik dengeler çerçevesinde inand�r�lmas�,itilmesi ve el alt�ndan k��k�rtmalar ile te�vik edilmesiyle ba�lam�� görünmektedir..!!!!! Zira Rusya s�n�r�nda 50 milyonluk nüfusu ile kendisine dü�man bir halk ve ülke ile ya�amak zorunda b�rak�lm�� durumda.!!! Rusya’n�n buradaki kayb� de�il stratejik konumda olan K�r�m, onlarla K�r�m’dan bile a��r olaca��n�n i�aretini vermekte..!!!! ��te bu durum Rusya’ya tezgahlanan as�l oyun olarak görünmektedir…!!! Bu oyunun fark�nda olmayan Rus �övenistleri kendi milletinin sonunu haz�rlad���n�n fark�nda bile de�illerdir…!!! Bu �övenler ya sarho�lu�u yine fazla kaç�rm�� ,ya da de�erlerini sat�c� konuma gelmi�lerdir..!!! Rusya Federasyonu bilmelidir ki; ortalama istikrarl� 50 y�ll�k gelece�e sahip konumda olan Petrol ve do�algaz ma�as� hiçbir ülkenin gelece�ini tayin etmeye muktedir de�ildir.!! Ama bilmezler ise ne olur bu o hesaptaki ülkelerin sonu ,bizim gibi kom�u ülkelerin akl� selim duru� sergilemeleri durumunda ise daha kazançl� ç�kabileceklerini i�aret etmektedir...!!!  Netice olarak Rusya’n�n h�rç�nl��� gelece�ini tehlikeye atmakla birlikte, Rusya dü�man kazanmaya ve h�zla erimeye devam etmektedir…!!!!!!