Rusya'n�n ��erisine �ekildi�i B�y�k Oyun - T�rk Birli�i

Rusya'n�n ��erisine �ekildi�i B�y�k Oyun

RUSYA’NIN �ÇER�S�NE ÇEK�LD��� BÜYÜK OYUN…!!!!!!

Ukrayna’daki geli�meler, asl�nda ABD ve AB’nin do�uya do�ru geni�leme stratejilerinin sonucu olarak ortaya ç�kt���n�n tezahürü oldu�u art�k bilinen bir gerçektir. Bu duruma Rusya Federasyonu’nun sahip oldu�u enerji kart�n� zaman zaman �antaj malzemesi olarak kullanmaya çal��mas� as�l neden olarak gösterilebilir. Bat� dünyas� sahip oldu�u ekonomi büyüklü�ünü ba��ml� �antajlara asla teslim etmez. Bat� dünyas� böyle bir teslimiyeti yok olu� olarak telaki eder ve bu teslimiyet kaç�n�lmaz bir yola girme emaresi gösterir ise mutlaka dirili� ve vuru�a vuru�a mücadele formülünü uygular…!!! ��te Rusya Federasyonu sahip oldu�u varl�klar� ak�ll�ca ve diyalog modeliyle de�il, tehdit ve �antaj modelini seçince bir anda hesaplanabilirli�i çok mu�lak olan dü�manl�k cephesi ile yüz yüze gelmi� durumda…!!!! Bu durum ise nükleer silahlar�n gölgesinde belki de Rusya’n�n sonu ve de dünyay� felakete itebilecek bir vaka olma özelli�i ta��makta…!!!! Ama yinede Rusya çekilmeye çal���ld��� bu felaketten e�er bir ‘’B’’ plan� varsa kurtulabilir…!!! Rusya bunu yapabilmesi için önce kom�ular� ile, ard�nda Kafkasya’da tak�nd��� tarafl� Ermenistan politikas� ile ve en önemlisi Türkiye ile nas�l bir gelecek hedefledi�ini çok acil dü�ünmek zorunda…!!!!! Haa burada Rusya Çin faktörünü de iyi analiz etmek durumunda, zira Çin’in ABD ve AB ile olan ticaret hacmi feda edilebilecek konumda de�il, yapt�r�mlar� kald�rabilecek boyutta de�il..!!!!!!!!! ��te geriye ne kald� Rusya için, Kronik sald�rma,�öven ve tehditkar d�� politika paranoyas�…!!! Bu tutumun daima Rusya’y� parçalad��� bilinen bir gerçektir. Ama Rusya için Putin var imas� Rus halk�n�n gelece�inin teminat� olarak m� görünmekte..!!!! Geçmi�te de Rus halk� için çok daha büyük liderler yok mu idi..!!!!!

Rusya Devlet Ba�kan� Vladimir Putin yapt��� aç�klamada, Bat�l� ülkelerin son yirmi y�l� bo�a harcad���, Rusya’n�n stratejik ortakl��a haz�r olma niyetine ra�men, NATO’nun askeri kontrol alan�n� Rusya’n�n s�n�rlar�na do�ru geni�letti�i yönündeki aç�klamas� yukar� da ifade edilenlerin ispat� say�lmaz m�…!!!!! Rusya’n�n NATO Büyükelçisi Aleksandr Gru�ko da birilerinin güvenli�ini tehlikeye atarak güvenlik sa�laman�n dengeleri bozaca�� uyar�s�nda bulunmas� felaketin habercisi de�il mi…!!!!Rusya’ya göre, NATO, AB kozunu kullanarak do�u ortakl��� projesi ile eski Sovyet ülkelerini Brüksel’e ba�l�yor. Ukrayna, Moldova ve Gürcistan, AB ile ekonomik i�birli�i anla�mas�n� imzalad�. Anla�may� imzalamay� reddeden Ukrayna eski Cumhurba�kan� Viktor Yanukoviç, koltu�unu b�rakmas�n�n sebebi olarak görülmekte. ��te bu de�erlendirmeler, Rusya’n�n içerisine çekilmeye çal���ld��� oyunun bir parças� de�il mi…!!!!!  Belki de de�i�meyen kronik kafa yap�s� ve bölgedeki mazlum milletlere uygulad��� tehdit ve �antaj politikalar� ile Rusya’n�n ödemesi gereken  bedeli olabilir mi..!!!!